Little Paris
Hello! Wallo!

Assalamualaikum! Hi, speaking here Batrisyia Damia. Welcome to My Paris Town. My land is my words. Gomawo!


Entries About Linkies Stuff


Walking Talking

Own Link.
No Harsh words allowed here.
Any excuse kat sini.
Click 'Go' sekali sahaja.


Big Clap

Template: Intan Aqilah
Basecodes: Yaya
Others:   


HIYAKKKKK!

ASSALAMUALAIKUM!!!!

hehe,, long time no see!
rindu pulak jari2 ni nak menari-nari atas keyboard ni..
so many sweet, sour, bitter story to share =)
erm,, where would we start?

OKHAI! here we go!
masa cuti penggal on March..
hang out gegiler dgn kawan-kwan..
masa tu tak expect pun akan pergi PENANG..
sebab I'm not in the list actually,,
pastu on that Khamis dekat hostel..
Farah my mate,, ade jumpe and cakap,,

Bat, boleh tak pergi Penang gantikan Nurin sebab dia tak boleh pegi,, dia nak kene pegi lain dengan family dia.. so,kalau dia pegi jadual dia padat laa.. please boleh tak?
I tak tahu nak cakap ape dahhh.. 
then, I said..

Waji, tak tahu laa nak ckap ape,, tak thu laa umi n walid saya bagi ke tak.. boleh KOT..   *dalam hati terdetik "umi bagi ke dah lah jauh penang tu,, lantak laa say yes dulu kot mana tahu lembut2 hati umi tu" hehe*
CONFUSION!
kalau tak pegi,, kang saje2 jer tiket bas tu BURN!
so, Farah told me..

Awak, confirm dulu dengan mak ayah awak cepat2 sebab saya nak kene bagithu mak saya,, tpi tolong laa jadi.. =) *hoping face she did! susah nak tolak ni,, jangan buat muke comel Farah.. hadoiiiyaiiii* 

I don't know what to do,,
 dah lah trip to on Jumaat malam..
It's mean besok tu dah kene pack in untk ke penang pulak..
Khamis malam tu ad Majlis Amal Perdana skolah..
then, I orang Kuala Berang tu aje so, balik mlam tu jer laa..
actually for that weekend I had plan with my buddy,, AIN ni nak round2 KB..
so, klau dah cenggini kene tukar plan,,
kesian pulak dekat ain tu,.,
sebb dia balik dengan I mlam tu,.,
dah laa family permission pun belum lagi,,
so many things to do..
huh,, ponat eden nak pikiaq!

so, on that night,, 
smpai jer kat umah,, terus ku terjah umi ku yang tercinta!

Can I go to Penang tomorrow with my friends?! Actually, I did't expect this to be but I have to because Nurin can't go with this plan and she need to be with her family for another plan.. so can I?? *with my puppy face I need to do * hehe *this is the real dialog! bukan senang nak buat hati umiku cair kalau tak speaking cair jugak*

umi dah ter agak-agak nak bagi sebab I'm still young!
but, I know that I can handle myself ape..
Umi! I can be independent laa..
then, Umiku cakap..

Erm (panjang giler) YES! you can but with one condition.. (dalam hati.. *whatever it is mom!* hehe) you must done your homeworks there! (bang! boleh ke? klau dah enjoy tu tak ingat homeworks dah) *erm,, lantak laa* angguk cepat2,, gaye dah macam burung belatuk * 
so, one is done!
esok bangun!
then, kene simpan2 baju pulak..
NIKON! kne charge! pastikan FULL!
lpas tu handphone!
alamakkk! baru jer rosak...
erm,, I can live without that bahan alah..
lpas tu call farah n make that confirmation!
so, everything done..

and on that time jugak problem datang..
siapa nak hantar ain balik umah??
siapa pulak nak hantar I pegi bus station tu??
erm,,, susah pulak nak fikir..
walid, ade keje laa pulakkk..
umi,, ade kelass laa pulakkkk..
ahhh,, sudah!

erm, Awra (kkak) ckap..

kau tumpang laa Ain,, nnti bapak dia boleh ambil dia jugak kann? senang no prob lagi kann? bengap! (nah, kau satu bengap) hadoiiii.. 

bulb light! hehe
ain sudi nak tolong.. Alhamdulillah!
so, dah pkul 5 ptg lebih .. ayah ain smpai..
then, my first is pegi umah makcik I dulu laar.. 
takkan nak tercongok kat bus station tu sorang2..
trip pkul 9 malam sanggup nak tunggu??!
tak kuase aku!
then, baru pkul 8:15 gerak ke bus station..
tak sabar dah neyy.. 
dah smpai tu, tngok2 diorang yang lain tak smpai lagi..
call punye call.. diorang pun smpai laa..
janji gather dkat mcD..
so, carik bas!
beli junk food sikit!
smue done!
then pkul 9 tu bus punn gerak..

baru brape2 minit dlam bas aku dah lelap..
hehe.. syejuk!
dlm pkul 12:30 bus tu stop somewhere,,
so, I'm awake!
lpas tu smbung tidur.. 
dh lah dpat seat sorang mmg syok laa..
tngok kwan aku yang lagi 4 orang tu nyenyak membuat air liur basi aku pun on jgak laa...
hehe..
then,, dlam pkul 3:45 maybe aku ingat lgi.. 
bus stop lagi..
on that time,, I need to go to the toilet!
tpi kwan2 aku pulak jam! 
hadoiiii.. hold batrisyia hold!

then dlam pkul 5 tu kitorg aje yang tinggal.. 
ad jgak 5-6 orang pakcik makcik yang tinggal,,
sbb yang lain dah trun bass..
ktorang borak2.. ketawa2..
kuat jgak.. dalam bas kot,
haha.. tah pape jer rse nye..
then 5:30 maybe..
ktorang pun smpai..
pnye laa penat,,. that's was too exciting and the longest trip I've had I thought,,.
slame ney terbang jer keje,.,
tak pernah sakit2 badan mcam naik bus,,
fuhhhh,, mencabar..

smpai2 tu terus carik toilet!
it's been 2 hours to hold on!
lama tu!
so, smue terkejar-kejar jgak masuk toilet,,
not me as one laaa,,, hehe

then,, ayah farah pun sampai,.,
hah! lupe nak ckap kitorang pegi Penang ni rumah farah..
the only one penang girl in my batch,.,
and she is so adorable to me! hehe mcam kucing pulak,.,
dah laah cantik! bijak! comel! smuenye kat dye laa
perfect princess! for me laa I thought,.
oke2.. melalut!

lpas smpai umah farah kat Kem Tentera tu!
masuk jer gate tu!
tngok kanan! fuhhhhh... hensem nye abang askar tu!
haha,, terpaku dah semua yg dlam kete tu.,..
haha.. tak malu kannnn,.,
smpai jer umah tu ,, siap angkat barang smue,.,
berebut tmpat tidor pulak!
hadoiii,, mengalahkan kanak2 ribena dh,.,
landing2 tu mak farah pun dtg suruh SUBUH dlu,.
*jgn buat tak ingat agama batrisyia!* hehe
then, siap solat tu smue,,
sambung tidor! how it was to tired for us!

dlam pkul 7:00 farah msuk blik and ajak ktorang breakfast..
we said,, kjap lagi laa farah..
then,, pkul 7:10 farah dtang lagi,.,
so, ktorg tak sedap laa klau tak ikut kann..
then, dgan malas nye saling baju siket2..
salin tudung siket2.. then turun breakfast!
sumpah lapar giler!
hehe.. see what we did!
enjoy this memories pic jer laa ea...
dah penat nak menaip,., hehe
have fun! enjoy it!

farah.bat.umi


she is so kind to me!

here it is! FARAH WAJIHAH anak pakcik BORHAN! hehe

muke-muke starving! haha

noodles! hot corn! tea! urmmmmm! yummy!

it's me! and right is UMI LIYANA!

exemplary wife! haha

and this is! MR BORHAN'S HOUSE!

here it is! our journey begins!
time ni suke sangat!

dia!

umi . fina

apsal fina tu? hehe mata tarakkk bukak!

enjoy morning air! huhu

penang!

morning faces of tired

muke kenyang yang amat...

cheese!

layan perasan masing-masing,, haha

looking for morre?? hehe

oke now,, 
we are at Batu Feringhi!
picnik tyme!!!

erm,,  love this!

sea! here we come!

excited!

budak canon!

sebelum lompat air!

once, bukak camera.. memang dia yang pertama snap style! haaha

wani! excited tengok ketam! ngeh3

sneakers!

yummm! mak farah masak! sodap!

erm.. meleleh aiyak liuq ney! sedap hingga menjilat jari!

fina . wani . farah !! kah3

uncle and auntie yang sporting!

diorang comel!

kitorang yang ntah pape!

buat muka semua!

say aaaaaaaaaaaaaaa!

they never stop smiling in front my NIKON!


 now!
on the second day!
trip to BUKIT BENDERA!!!
uwah uwah uwah uwah!

just me and her!

on buggy backside!

she is so mean to me ! LOL =)

never know how to stop!

enjoy what we through for!

how NIKON catch it dang! h0o3

look down honey!

dare to dear on her!

them!

it's home!

muke lapar actually!

me heart them all!

waji confusing! haha

waaaaa! hungry of this! fried rice!

how long we need to go through! tinggi siot! gayatgayat!
 QUEENSBAY!
~shoppingshoppingshopping~
haha
we love to do this!

DSLR never stop on!

=)

umi . fina . wani . bat . farah

she loves pose! and she's so cute!

how to keep a boy as a pet! haha 

she fallen in love! and she's taken!

middle of crowd they still on photo!

farah,, tours guide yang comel !

smile!
 now!
the last day at penang!
it's so happening!
kakak farah! comell macam dia kann?

don't forget me.. forever,, always.. =)

believe in love

promoting pink!
laparlaparlapar!
tapau nasi tepi jalan je laa! =)

look! licin habis doe! lapar punye pasal! tinggal tulang aje,, haha

sukanya bila diorang ceria!

she hates to be stalking.. sorry waji!

tembak gambar model sekali! cantek kannn???

how her life save in that CANON! all the time! never apart,,

never forget this moment in my life!
even,,just for 3 days..
but it's worth..
alot!
syokkk tak??
tngok gambar pun tahukann?
haha.. so, here I stop laa..
bye2

xoxo DEE