Little Paris
Hello! Wallo!

Assalamualaikum! Hi, speaking here Batrisyia Damia. Welcome to My Paris Town. My land is my words. Gomawo!


Entries About Linkies Stuff


Walking Talking

Own Link.
No Harsh words allowed here.
Any excuse kat sini.
Click 'Go' sekali sahaja.


Big Clap

Template: Intan Aqilah
Basecodes: Yaya
Others:   


Excited..!!

Erm.. dh lme tak update blog.. dh berhabuk dh nie.. isk3.. *malas nk update..asyik tido jer mmanjang hehe..*.. so,, ary nie nk buat post sal excited thing.. skrg nie aku ade kat umah my beloved cousin.. cehh,, beloved larh sngat.. haha.. sbb pagi tadi my family prgi kemaman untk lawat relatives sblah bapaku yg tersayang.. hehe -ayat gramatis-.. tpi aku tak nak ikut sbb boring g kat sane.. tak der line wireless n' phone.. so, tak leh nak online n' mcej dgn *someone*.. huhu (: so,, aku gtaw umi nk dduk umah aunty aku a.k.a ACIK.. mmg best ssangat dduk kat umah acik..

tdi pagi aku maen keyboard spuas-puasnya.. mcm2 lagu aku practices.. yg pling aku suke lgu First Love - Hikaru Utada.. huhu.. sbb tu lgu fav aku.. mmg memorable gler arh lgu tu.. huhu.. dh merepek jaoh nie.. oke2 back to the story.. tngah ary aku join cousin aku yg manja nie maen PSP.. Abg Afiq., aku dh anggap dye mcm abg aku sndri... huhu.. Abg Afiq punye larh buli aku.. asyik kalah jer.. adoiiii kesian betoll.. lpas tu aku fade up sngat,, aku curikk fixie dye ksyngan dye *wrne pink* g jlan2 kat area tu.. yg dhsyat nye.,. punye larh syg dye kat aku smpai kejar aku naek fixie dye yg satu lgi tu.. *red + orange*.. kwang3... ktorg pown g jlan2 mrate-rate smpai kat Airport KT.. lupe nk gtaw korg.. rmah acik aku kat Gong Badak.. huhu..  ktorg kyuh fixie pde tngah ary yg pns terik tu.. mujur tak ujan.. huhu.. pastu abg manja aku nie ajak aku blik umah smpai jer kat umah ktorg kne mrah sbb kluar tak gtaw acik pown.. hehe.. 

lpas tu ktorg mnyelinap msop ke dpor.. bau hrum semerbak ayam msak merah dri dapor.. hehe.. bleh tahu ape yg acik msak.. ktorg pown bsuh tngan then, ambik pinggan n' dduk kat meja mkan.. *time to lunch..!!* .. acik dtg kat dpor tngok ktorg dh nk cedok mknan.. skali lgi kne mrah sbb tak tnggu org laen.. adoiiii.. mlg btoll larh nsib aku sbb ikut Abg Afiq.. isk3.. *nk slahkan org larh plak.. hehe* time tu kne pumping 3 kali haha.. yg tu sbb abg afiq yg mnta kne denda gtu.. so,, trpkse larh,, mjur time tu aku pkai track.. klau pkai skirt nk mati aku kne pumping kat ctu.. silap2.. hnggap satu pnhan merona kat pipi abg afiq.. haha.. kne denda dlam keadaan yg amat lpar.. kat dlam perot nie pown dh mcm konsert rock bnyi nye.. adoiiyaiii.. lpas pumping ktorg tross mkan.. hehe.. *nk ckp glojoh tu,, tak larh sngat.. tpi bleh than dhsyat gop larh ktorg mkan smpai nasi ade kat pipi.. hehe*

lunch siap.. mandi siap.. solat zohor pown dh siap.. abg afiq ajak dduk kat gym.. so, aku g kat gym blakang umah then exercise larh smpai puas.. mmg segar bdan lpas exercise tu.. huhu.. dh lme tak msop gym.. ary nie dpat buat flying round 4 kali.. wow.. mmg best giler arh.. smpai skit bdan2 jtuh atas tilam tu.. bnyak kali gop jtuh.. 2 kali jtuh atas lantai.. mcm nk ptah jer tulang nie rse nye.. huhu.. pstu aku dpat buat pumping 36 kali.. ermmm.. mmg satisfied giler arh.. sbb tak prnah hyat buat bnyak tu slame nie.. yg pling bnyak pown 18 jer.. huhu.. ktorg exercise smpai asar gop.. huhuh.. lpas tu mndi n' solat asar lopz..

stlah smue activity ktorg buat.. mncul larh idea nkal dlm fkiran abg afiq yg giler2 nie.. haha... aku pown stuju.. nk thu ape..?? dye nk ajar aku bwak kete.. hoo3.. mmg eppy giler arh.. aku n' abg afiq rembat kete viva kak fatin.. hehe.. mmg scre senyap2 ktorg selinap kluar dri umah.. haha.. org laen tak perasan pown.. abg afiq ajar aku bwak kete kat track stadium KT.. mmg mule2 tu FAILED.. haha.. tpi lame2 hbis smue bnde aku blajar.. bleh than senang gak larh.. tpi mmg mncabar giler bwak kete nie.. yg pling dhsyat nye.. aku hmpir2 trlggar org.. adoiii.. mjur abg afiq smpat kawal steering tu.. klau tak hntah pape larh nk jdi,, time tu mmg fade up giler2.. smpai nangis aku.. nangis sbb fail.. bkan sbb tkot org tu.. lntk dye larh nk mati ker tak.. haha ... jhat2.. but... aku brjaye bwak kete tu.. mse time blik umah aku yg bwak kete.. mmg korg ssah untk prcye bdak umor 12 taon cam aku bwak kete.. kah3.. aku pown tak prcye.. but.. not 12 anymore oke.. almost 13 years old already.. haha.. bile smpai umah slmat sbb acik tak der kat umah.. hntah g kat mne.. maybe kdai florist kowt.. huhu...

ktorg msop umah.. siap2 untk dinner.. mse tngah solat maghrib acik cri aku.. tak thu larh apsal.. lpas siap tu aku g jumpe dye.. actually dye nk gtaw yg mamat sblah rumah acik kim slam.. hntah pape siap mntak nmber phone aku agy.. adoiii.. tak malu btoll arh mmat nie gtaw kat acik.. blushing muke aku time tu.. acik ckap yg dye gtaw nmber aku kat mmat tu.. muke aku brubah wrne.. start dh singa aku time tu... nk mrah tu mmg arh trlmpau.. tpi tahan sbb tu rmah acik.. so, aku menyinga dlam aty.. tak lme lpas tu aku dpat mcej.. 

From : Ciorty Danny
Message : salam Eisya,, danny nk jumpe eisya esok nk bgi something dkat kolam ikan blakang umah danny.. jgn lupe bwak NOKIA C7 yg danny bgi tadi tu,, huhu.. esok, kol 9 pagi taw.. okeyy gud nite.. see you esok Berry..!! hehe (:
Danial nie bdak sblah umah tu larh..  aduiiihh aku pown blas larh

To: Ciorty Danny
Message: erm,, yer larh.. racket tennis tak bleh bwak skali ker..?? haha.. gurau2.. btw,, thankx for this phone.. I'm appreciate it.. mcm taw2 jer org prlukan phone mse nie.. huhu... erm.. NOKIA C7 nie mmg taste org.. thnx sbb phone nie n' stop calling me BERRY..!! oke2.. nite..

merona merah muke aku than marah n' malu kah3.. klau nie rumah aku.. dh lme aku bling phone NOKIA C7 (silver metallic) nie.. aishhh.. hrp nie hdiah dye kat aku jer.. klau tak dh lme berderai.. FYI,, phone aku C905 aku bru jer berderai mlm tadi.. sbb terjatuh dri study desk.. huhu.. phone aku vibrate pstu terjatuh.. erm.. skrg nie tngah repair.. huh sbar jer larh..   lpas tu aku tross ker dpor untk dinner.. then ,, aku msop blik ambik lappy apple (kak atyn punye), headphone n' handphone aku.. lpas ambik smue brg2 elektronik mega nike aku nie.. tross msop gym abg afiq.. dduk diam2 kat ctu dgn abg afiq.. dye sibuk dgn PSP nye.. aku sbuk mnghadap laptop.. bkak lman web FB n' BLOGGER.. sdang mnggu family aku... along ckp 30 mins nk pick up aku.. so,, smpat larh buat post nie.. huhu.. so,, where am I right now..??? here..!! in front of this laptop.. huhu.. letih mnaip smpai skrg.. mmg pnjg tak trkate huhu.. so,, see you all next time.. bye...!!

mood # tak sabar nk trime hdiah drpd DANNY esok hntah ape lgi dye nk bgi kat aku.. huhu.. :D